Gratis verzending vanaf €50
Betaal achteraf met Klarna
Snelle levering
Vraag offerte aan
0
0
Gratis verzending vanaf €50
Betaal achteraf met Klarna
Snelle levering

Energie-investeringsaftrek

Wat is een Energie-Investeringsaftrek

Je kan als bedrijf gebruik maken van de regeling Energie-Investeringsaftrek. Deze regeling houdt in dat je 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen kan afhalen van jouw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Ook zorgen milieuvriendelijke investeringen ook nog altijd voor een lagere energierekening. Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op.

Hoe gaat het in werking?

Je kan de Energie-Investeringsaftrek aanvragen via mijn.rvo.nl. Je moet er goed opletten dat je de aanvraag op tijd indient. Voor een EIA heb je betrouwbaarheidsniveau 1 nodig. Let op! Het kan een paar dagen duren voordat je jouw inloggegevens binnenkrijgt. De wachttijden hiervan vindt je op rvo.nl. Binnen acht weken krijg je de beslissing op jouw aanvraag. Als je investering in de smaak valt ontvang je een verklaring waar het bedrag op staat. Het totale meldingsbedrag aan energie-investeringen per onderneming moet minimaal €2.500 zijn en het maximale bedrag per jaar is €124 miljoen. Het is toegestaan om van het ontvangen bedrag 45% af te trekken van de fiscale winst.

Wie hebben hier recht op?

Ondernemingen, stichtingen en verenigingen komen hiervoor in belangstelling. De Energie-Investeringsaftrek geldt voor verlichting in of bij bestaande bedrijfspanden. De aanvraag kan je indienen voor jouw LED-spots of LED-downlights, met een precieze lichtstroom van minstens 110 Lm/W. De powerfactor van het LED-verlichtingssysteem moet tenminste 0.9 bevatten. Het maximale investeringsbedrag dat je kan aantonen voor de EIA is €25 per 1000 lumen door de armatuur gegenereerde lichtstroom. Ook komen LED-buizen met een externe driver en met een specifieke lichtstroom van 130Lm/W hiervoor in belangstelling. Het maximale investeringsbedrag is €20 per LED-buis.

Mijn account

Login, of maak een account aan

Hulp nodig?

Bel ons

Beschikbaar: ma-vrij 09:00-18:00

+31 6 41 00 62 83

E-mail

Antwoord binnen 24 uur

Stuur een e-mail

Social media

Volg ons!

9.5Review LogoWij scoren een 9.5 op feedback company

LEDWINKEL-Online

slauerhoffstraat 24
1064TE Amsterdam
Nederland Bekijk op Google Maps

860835236B01
76906868
NL06INGB0009577207

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »